Sök
  • Lina Wallentinson

Soliga durumfallor med palsternacka och morot

Durum är ett vete som är vackert gult i färgen. Det är också ett hårt vete, helt enkelt är vetekärnorna hårdare att krossa sönder än kärnorna som mals till vanligt vetemjöl. Durummjöl används mycket till att göra pasta, men en mindre del passar också fint att blanda i en bröddeg. Här ger det fin färg i frallor med riven palsternacka, morot och siktat dinkelmjöl. Så klart går det att byta ut mot andra rotfrukter som rotselleri, kålrot eller betor.


DURUMFRALLOR MED MOROT OCH PALSTERNACKA

GER CA 20 SMÅ FRALLOR

en liten bit färsk jäst (ca 3 g)

3 dl kallt vatten

1 dl siktat durummjöl (60 g)

4 1/2 dl siktat dinkelmjöl (270 g)

1 1/2 tsk salt

3 dl finrivna rotfrukter, t ex morot och palsternacka (ca 110 g)

GÖR SÅ HÄR

Lös upp jästen i vattnet i en bunke.

Tilllsätt durummjöl, dinkelmjöl, salt och de rivna rotfrukterna. Blanda till en lös deg.

Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur över natten.

Sätt ugnen på 250°C.

Klicka ut frallorna på bakpappersklädda plåtar. Strö lite durummjöl över.

Grädda frallorna mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.



115 visningar