top of page

Lina Wallentinson

food writer and cookbook author

Jag är frilansande matskribent och kokboksförfattare. Tio år som redaktör på tidningen Buffé har gett mig stor erfarenhet av skrivande, projektledning, receptredigering, styling och matfoto. Dessförinnan var jag under sju år chefredaktör på branschtidningen Restauranger & Storkök. I botten är jag utbildad kostvetare vid Uppsala Universitet.  

 

Ett brinnande intresse för grönt i allmänhet och bönor, ärter och linser i synnerhet ledde fram till boken Groddar, skott & mikrogrönt (Bonnier Fakta). Den kom ut 2016 och är översatt till flera språk. Senast utgiven i USA under titeln Sprouts, shoots & microgreens (Sky Pony press). 

 

Hösten 2018 kom min andra bok, Baka med bönor (Bonnier Fakta). Den vann Måltidsakademiens pris för bästa matbrödsbok samma år. Du hittar boken här.

Lina Wallentinson

0733 96 32 86

lina.wallentinson@gmail.com

 

bottom of page