Lina Wallentinson
food writer and cookbook author
Utgiven september 2018
Baka med bönor
Att baka med bönor, ärter och linser är smart av flera anledningar. Baljväxterna gör bröd och bakverk nyttigare genom fina fibrer, proteiner och mineraler. Dessutom blir bröden saftiga och kakorna gott knapriga med bönor i degen. Baka gröna ärtfrallor, kryddigt knäcke på gröna linser, mixa pannkakssmeten med kikärter och bjud på en ljuvlig mandelkaka med vita bönor som hemlig ingrediens.
Röda linser, mungbönor, senapsfrön och bovete! På bara några dagar förvandlas torra fröer till krispiga groddar och spirande skott. Samtidigt både ökar näringen, och blir lättare för kroppen att ta upp. I boken får du utförliga tips och guidning till fröer som passar att grodda och odla till skott. Och dessutom kul recept – ärtig falafel, rödbetsburgare, broccolismoothie och mangobars med groddad quinoa.
Utgiven 2016 på Bonnier fakta förlag.
Learn how to grow sprouts, shoots, and microgreens at home without using expensive or complicated equipment. In just a few days, you'll see dry seeds transform into burgeoning green sprouts. And there is is much more to shoots, sprouts, and microgreens than the classics cress and mung beans. All of them truly easy to grow. The book also gives recipe inspiration, like pea falafel, sprouted broccoli smoothie, baked pumpkin with lentil sprouts and coffee- & coconut balls with toasted buckwheat.
The English edition is edited in 2018 by Sky Pony press, USA .
Find the book here