Den första kakan med bönor som jag bakade var en peanut butter cookie. Barn är pålitliga provsmakare (dvs brutalt ärliga) och när de tog om av kakorna visste jag att det var ett gott betyg! Testa dem med mjölkchoklad också, eller vit choklad, tror det blir en hit!

PEANUT BUTTER COOKIES
GER 16 KAKOR
1 förp kokta kikärter (380 g, avrunnen vikt ca 230 g)
150 g salta jordnötter eller jordnötssmör
2 krm vaniljpulver
3/4 dl honung
1 tsk bakpulver
1krm flingsalt
75 g hackad mörk choklad, mjölkchoklad eller vit choklad
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175°C.
Häll av spadet, skölj och låt kikärterna rinna av völ.
Lägg jordnötterna i en matberedare. Kör tills jordnötterna blivit till "jordnötssmör". Tillsätt kikärter, vaniljpulver, honung, bakpulver och flingsalt. Kör till en jämn deg.
Tillsätt chokladen och mixa snabbt ihop.
Forma degen till 16 bollar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och platta till bollarna lite.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler. Kakorna är bäst att förvara i frysen.
Lina Wallentinson, du är en ren inspiration och fröjd för en "mat-dyslektiker" Tack vare dina underbara och lätta recept som följs till punkt och pricka klarar jag av att servera enastående god förtäring! Även min familj jublar och främst tycker jag nu att det är kul i köket 💖