top of page
Sök
  • Skribentens bildLina Wallentinson

Knäcke på röda linser

Varför alla dessa fröknäcken, men inget på linser? Det måste ju gå, tänkte jag och började experimentera. Och det gick. Bäst blir knäcket med linser som bara blötläggs. Över natten, eller om man vill baka direkt - häll kokande vatten över dem och låt stå en timme. Direkt och direkt förresten...ja ja, lite fortare i alla fall.
LINSKNÄCKE MED CHILI OCH SPISKUMMIN

1 PLÅT

¾ dl torkade röda linser

½ dl linfrön

1 ½ dl pumpakärnor

1 ½ msk fiberhusk

¾ tsk salt

½ tsk chiliflakes

1 ½ tsk spiskummin

1 msk olivolja

2 dl kokande vatten

ev flingsalt att strö över

GÖR SÅ HÄR:

Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 8 timmar (eller lägg dem i blöt i kokhett vatten i 1 timme).

Sätt ugnen på 175°C.

Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl.

Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Tillsätt olja och vatten och blanda väl.

Kavla ut degen tunt mellan 2 bakplåtspapper. Lyft över på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret. Strö ev över lite flingsalt.

Grädda I 30 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut plåten, vänd knäcket och grädda ytterligare ca10 minuter, eller tills knäcket är knaprigt. Låt svalna på galler. Bryt i bitar.

1 177 visningar3 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

3 Comments


Johanna Månsson Grahn
Johanna Månsson Grahn
Jan 01, 2019

Det är lugnt, vi fick inte chansen att göra pizza förrän idag ändå, passande nog på nyårsdagen ;-) Tack för receptet, det blev succé hos både barn och vuxna

Like

Lina Wallentinson
Lina Wallentinson
Dec 25, 2018

Hej johanna, ledsen för sent svar, julen kom emellan...du kan bara minska mjölet med 1-2 dl o mixa degvätskan (vattnet) med en burk avrunna vita bönor. Gör som en vanlig deg, o till sätt mer mjöl lite i taget tills degen känns bra. Lycka till!

Like

Johanna Månsson Grahn
Johanna Månsson Grahn
Dec 21, 2018

Jag köpte din bok men skulle vilja ha ett recept på jäst pizzadeg med bönor som är enklare än det glutenfria. Tänker mig vanlig vetemjölsdeg med bönor och jäst. Har du något tips på hur jag kan modifiera receptet? 4-åringen är skeptiker så det behöver liksom vara en ”vanlig” deg ;-)

Like
bottom of page