top of page
Sök

Kanelknäcke med linser och tranbär

Skribentens bild: Lina WallentinsonLina Wallentinson

Jag har verkligen snöat in på knäckebröd på linser, tycker det blir så gott! Nu gjorde jag ett smaksatt med kanel och med torkade tranbär i. Smakerna funkar finfint ihop.




KANELKNÄCKE MED LINSER OCH TRANBÄR

1 PLÅT

¾ dl torkade röda linser

1 dl sesamfrön

1 ½ dl pumpakärnor

1 ½ msk fiberhusk

¾ tsk salt

1 tsk kanel

½ dl torkade tranbär

½ msk flytande honung

2 msk rapsolja

2 dl kokande vatten

ev flingsalt att strö över

GÖR SÅ HÄR:

Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 8 timmar (eller lägg dem i blöt i kokhett vatten och låt stå 1 timme).

Sätt ugnen på 150°C.

Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl.

Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Tillsätt honung, olja och vatten och blanda väl.

Kavla ut degen tunt mellan 2 bakplåtspapper. Lyft över på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret. Strö ev över lite flingsalt och tryck till lätt så det fastnar. Skär i rutor med en degskrapa.

Grädda i 40 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut plåten, vänd knäcket och grädda ytterligare ca 20 minuter, eller tills knäcket är knaprigt. Bryt i bitar och låt svalna på galler.

 
 
 

Commentaires


bottom of page