Är det något som alltid finns i min frys så är det gröna ärter. Perfekt att boosta pannkakorna med. Misstänksamma barn konstaterar att de gröna pannkakorna smakar...pannkakor. Grahamsmjölet ger smak, ärterna och spenaten färg, och nyttigheter förstås. Recept är från min bok Baka med bönor som kommer i september 2018. Fina bilden är tagen av proffsiga Lennart Weibull.
ÄRTIGA GRAHAMSPANNKAKOR
GER 10 PANNKAKOR
100 g frysta gröna ärter ½ påse färsk babyspenat (35 g)
2 dl mjölk (3 %) 2 ägg
1 ½ dl grahamsmjöl ½ tsk salt 2 msk smör ev mer smör till stekning
GÖR SÅ HÄR:
Tina de gröna ärterna.
Mixa ärter och spenat med hälften av mjölken med mixerstav eller i en blender.
Tillsätt resten av mjölken, ägg, grahamsmjöl och salt. Mixa kort till en jämn smet. Låt gärna smeten vila cirka 5 minuter.
Smält smöret i en liten stekpanna, cirka 20 cm i diameter. Rör ner smöret i smeten. Stek pannkakor i stekpannan, ha eventuellt lite smör i pannan då och då.
Comments