Sök
  • Lina Wallentinson

Fröbröd med mungbönor & kummin

Ett tätt och kompakt bröd bakat med mungbönor, havregryn och frön. Och så stött kummin som ger smak. Finfint att skiva tunt och äta med någon god röra eller med en stark ost.


KUMMINBRÖD MED BÖNOR & FRÖN

GER 1 BRÖD

1 dl torkade mungbönor (90 g)

1 msk hel kummin

2 dl solrosfrön

1 ½ dl linfrön

1 dl mandel

2 dl havregryn (70 g)

2 msk chiafrön

3 msk fiberhusk

2 tsk salt

3 dl kallt vatten

1 msk honung

3 msk olivolja

GÖR SÅ HÄR

Skölj mungbönorna och lägg dem i blöt över natten eller minst 12 timmar.

Häll av, skölj och låt mungbönorna rinna av väl.

Stöt kumminfröna i en mortel.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mungbönorna och blanda runt.

Blanda vattnet med honung och olja och häll det över fröblandningen. Rör till en deg, den ska vara ganska tjock.

Tryck ut degen i en bakpappersklädd brödform.

Sätt ugnen på 175°C.

Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Passa mot slutet så det inte blir bränt.

Låt brödet svalna en kvart innan det stjälps upp. Låt svalna på galler. Låt brödet svalna helt innan det skärs upp.



0 visningar