Sök
  • Lina Wallentinson

Enklaste frallorna - blanda och klicka ut

Det blir inte enklare än så här. Rör ihop en lös deg och riv i en morot. Låt stå på köksbänken över natten. På morgonen klickar du ut degen på plåten, strösslar över sesamfrön och så skjuts in i ugnen.


NATTJÄSTA MOROTSFRALLOR

GER CA 20 FRALLOR

en liten bit färsk jäst, ca 3 g

3 dl kallt vatten

1 dl grovt rågmjöl (55 g)

4 dl vetemjöl special (240 g)

1 1/2 tsk salt

1 finriven morot

ev frön, t ex sesam-, solros-, hampa- eller vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

På kvällen: Rör ut jästen i vattnet i en bunke.

Tillsätt rågmjöl, vetemjöl och salt. Rör ihop med en slickepott till en kladdig deg, se till att allt blandas. Tillsätt moroten och blanda jämnt.

Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur över natten, eller ca 10 timmar.

På morgonen: Sätt ugnen på 250°C.

Klicka ut degen på en bakpappersklädd plåt till frallor med hjälp av två skedar. Strö ev frön över.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

476 visningar