Det blir inte enklare än så här. Rör ihop en lös deg och riv i en morot. Låt stå på köksbänken över natten. På morgonen klickar du ut degen på plåten, strösslar över sesamfrön och så skjuts in i ugnen.

NATTJÄSTA MOROTSFRALLOR
GER CA 20 FRALLOR
en liten bit färsk jäst, ca 3 g
3 dl kallt vatten
1 dl grovt rågmjöl (55 g)
4 dl vetemjöl special (240 g)
1 1/2 tsk salt
1 finriven morot
ev frön, t ex sesam-, solros-, hampa- eller vallmofrön
GÖR SÅ HÄR
På kvällen: Rör ut jästen i vattnet i en bunke.
Tillsätt rågmjöl, vetemjöl och salt. Rör ihop med en slickepott till en kladdig deg, se till att allt blandas. Tillsätt moroten och blanda jämnt.
Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur över natten, eller ca 10 timmar.
På morgonen: Sätt ugnen på 250°C.
Klicka ut degen på en bakpappersklädd plåt till frallor med hjälp av två skedar. Strö ev frön över.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
Comments