top of page
Sök

En småkaka som är en morotskaka

Skribentens bild: Lina WallentinsonLina Wallentinson

Kanske är det ett arv från mamma, jag vet inte, men det är väldigt trevligt att ha en låda småkakor i frysen. Om någon kommer förbi och fikar lite spontant. Eller när sötsuget sätter in framåt eftermiddagen när jag sitter hemma och jobbar. Det var faktiskt mammas klassiska havrekakor som gav mig idén till den här kakan. Fast sedan började jag tänka vidare, tänk om man kunde få in lite morot kanske...och kryddor...men då blev det ju en morotskaka typ...Ja varför inte, morotssmåkakan var född!


CARROT CAKE COOKIE

GER CA 20 SMÅ KAKOR

100 g rumsvarmt smör

1 dl farinsocker

1 litet ägg

3 dl havregryn

2 msk majsstärkelse

1 tsk bakpulver

1/2 tsk malen kanel

1/2 tsk malen ingefära

1/2 tsk malen kardemumma

1 krm vaniljpulver

1 krm salt

2 dl finrivna morötter (ca 80 g)

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa smör och farinsocker med en elvisp i en bunke några minuter. Tillsätt ägget och vispa igen.

Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Vänd ner det och morotsrivet i äggvispet och rör tills allt blandats.

Rulla degen till bollar, ca 1 msk smet per boll, lägg på en bakpappersklädd plåt och platta till lite.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Passa mot slutet om de riskerar att bli brända, ställ i så fall en plåt över. Låt svalna på galler. Förvara i frysen om kakorna inte går åt på en gång.


 
 
 

Comments


bottom of page