Någon liten småkaka som kan bakas med bönor snurrar nästan jämt i mitt huvud. Så när jag såg en instabild på cookies bakade med kikärter gick jag igång direkt. Efter lite labbande hit och dit fick jag till mina »chocolate chickpea blondies«. Nästan så man kan baka dem bara för namnet :) – att de är fantastiskt seg-krisp-goda är en himla bra bonus.
CHOCOLATE CHICKPEA BLONDIES
GER CA 20 KAKOR
1 förp kokta kikärter (à 380 g, avrunnen vikt ca 220 g)
1 dl rostade hasselnötter
¾ dl hasselnötssmör (eller cashew- eller mandelsmör)
½ dl lönnsirap
½ dl råsocker
2 krm vaniljpulver
1 krm salt
1 tsk bakpulver
50 g hackad mörk choklad
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200°C.
Skölj kikärterna och låt dem rinna av väl.
Mixa hasselnötterna till ett smul i en matberedare. Tillsätt alla övriga ingredienser utom chokladen och mixa till en slät smet. Rör ner chokladen.
Klicka ut smeten till kakor med hjälp av två skedar på en bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.
댓글