En väldigt chokladig, nästan lite tryfflig brownie med knapriga jordnötter. Recepten kommer från min bok, baka med bönor. Blir du nyfiken så finns den att köpa här.
BLACK BEAN BROWNIE
GER CA 15 BITAR
1 förp kokta svarta bönor (380 g, avrunnen vikt ca 230 g)
50 g smör
3 ägg
3/4 dl kakao
1 krm salt
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl råsocker
150 g mörk choklad (70 %)
1 dl salta jordnötter
ev smält mörk choklad att garnera med
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175°C.
Häll av spadet, skölj och låt bönorna rinna av.
Smält smöret, låt det svalna något.
Mixa bönorna slätt tillsammans med äggen. Tillsätt smör, kakao, salt, vaniljpulver och råsocker. Rör till en slät smet.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller försiktigt i mikro.
Häll chokladen i smeten och rör snabbt ihop. Häll smeten i en smord ugnsform, cirka 25 x 20 cm. Fördela jordnötterna jämnt över.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills kakan har stannat.
Garnera ev kakan med smält mörk choklad som ringlas över med hjälp av en gaffel.
Comentários