top of page
Sök
  • Skribentens bildLina Wallentinson

Biscotti på kikärter – funkar fint!

Uppdaterat: 11 okt. 2019

Italienska mandelskorpor är det ultimata fikat. Så väldigt lagom på en massa sätt, lagom söta, lagom knapriga, lagom stora. Man skulle nästan kunna tro att det är en svensk uppfinning :). I alla fall kan man göra biscottis efter mer klassiskt recept med vetemjöl, ägg och så. Eller så kan man...ta da, baka med kikärter som bas. Då behövs vare sig mjöl eller ägg. När jag tänker efter är skorporna faktiskt helt växtbaserade, så har du en vegan över på fika så funkar de fint. Eller rättare sagt alldeles lagom.KIKÄRTSBISCOTTI

GER CA 30 BISCOTTI

1 förp kokta kikärter (380 g, avrunnen vikt 230 g)

3 dl mandel- eller hasselnötsmjöl (150 g)

1 dl potatismjöl

3/4 dl råsocker el vanligt strösocker

1 tsk bakpulver

2 krm vaniljpulver

1 krm salt

1 dl mandlar eller hasselnötter

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200°C.

Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl.

Mixa kikärter, mandelmjöl, potatismjöl, socker, bakpulver, vaniljpulver och salt i matberedaren till en slät deg.

Ta ut degen och blanda ner mandlarna eller nötterna.

Dela degen i två delar, forma varje del till en längd. Peta in nötterna om de sticker ut eller om degen delar sig, det är bara att forma till efter hand. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Platta till längderna så att de blir cirka 3 cm breda.

Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

Ta ut, skär till sneda skorpor med en degskrapa eller kniv. Ställ skorporna med snittytan upp och grädda ytterligare ca 30 minuter i nedre delen av ugnen, passa mot slutet så att det inte bränner, ställ i så fall en plåt på falsen över som skydd.

Stäng av ugnen och låt skorporna torka på eftervärmen. Förvara skorporna i en lufttät förpackning eller frys in dem så håller de sig knapriga.

1 744 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page