Sök
  • Lina Wallentinson

Böniga chokladmuffins

Fluffiga och luftiga och enkla att baka. Har du inga svarta bönor hemma så funkar det lika bra med vita eller kidneybönor. Jag bjussar på receptet, ett av många i min kommande bok Baka med grönsaker.


GER 8 STYCKEN

3 ägg

1 ½ dl råsocker

1 förp svarta bönor

75 g smör

1 dl kakao

1 ½ tsk bakpulver

1 krm salt

½ tsk vaniljpulver


GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225°C.

Vispa ägg och råsocker fluffigt med elvisp ca 5 min eller tills sockrets löst sig.

Skölj bönorna och låt dem rinna av väl. Smält smöret.

Mixa bönorna helt slätt med det smälta smöret, det går lätt med en mixerstav.

Blanda kakao, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.

Rör ner kakaoblandningen och bönmixen i äggskummet, blanda till en slät smet.

Klicka smeten i muffinsformar eller klippt bakplåtspapper i en muffinsplåt.

Ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

166 visningar0 kommentarer